De Kunst van Delen

Utrecht: Age Friendly Cultural City

In het project De Kunst van het Delen werd onderzocht wat ouderen in het creatieve domein aan het doen zijn: muziek maken. Met dit als uitkomst hebben we muzikale ouderen gekoppeld aan jongeren van het Jongeren Cultuurhuis Kanaleneiland. Dit zorgde voor bijzondere ontmoetingen tussen mensen van verschillende culturele achtergronden en leeftijden.

Zij deelden muzikale verhalen met elkaar. Zo smolten bij dit project smolten muziek uit het verleden en het heden samen tot een nieuw geluid; het geluid van de toekomst.

meer info: ZIMIHC

Age Friendly Cultural Cities (AFCC) was een tweejarig traject van het Fonds voor Cultuurparticipatie, in meerdere steden. Het was gericht op het verduurzamen van cultuurparticipatie door ouderen. In Utrecht stelde ZIMIHC de vraag: “Gaat jouw talent ook met pensioen?”

ZIMIHC

Opdracht

De opdracht was, om een visuele impressie van een aantal evenementen in het kader van AFCC (Age Friendly Cultural Cities) te maken, en door middel van interviews een beeld te geven van wat een aantal deelnemers motiveerde om aan kunstprojecten mee te doen.

Ander werk

Nederlands Saxofoon octet
Carlos Amorales in front of his drawings
Leading Voices 2022