Euro Choir 2017

EuroChoir is een projectkoor bestaande uit 50 talentvolle jonge zangers van 18-30 vanuit heel Europa. Elk jaar wordt het georganiseerd in een andere stad in Europa. In 2017 organiseerde ZIMIHC het EuroChoir in Utrecht. Het koor stond onder leiding van dirigenten Lorenzo Donati (Italië) & Maria van Nieukerken (Nederland). AlphaMotions was gevraagd een aftermovie te maken en concert registraties van (bijna) het hele evenement.

The EuroChoir is organised each year in a different country in Europe. It is a project choir with 50 talented singers aged 18-30 from all over Europe. In 2017, the EuroChoir was organised in Utrecht by ZIMIHC. The choir was led by conductors Maria van Nieukerken (NL) & Lorenzo Donati (IT). EuroChoir is a concept of the European Choral Association – Europa Cantat (ECA-EC). 

ZIMIHC

Het project duurde 10 dagen, en in die tijd werden er repetities gedaan, concerten gezongen, popup concerten, excursies en heel veel lol gemaakt. Ik had een schema waarop ik op een vooraf bepaald aantal gebeurtenissen gedurende 8 dagen zou komen filmen. Van de grote hoeveelheid beeldmateriaal maakte ik een aftermovie, Concert promo, en concertvideo’s. Mijn opdrachtgever was ZIMIHC Maatwerk, maar er staan vele organisaties achter dit project.

EuroChoir is een concept van de Europese Koorfederatie Europa Cantat (ECA-EC). De selectie van zangers weerspiegelt dan ook de koorgemeenschap in Europa en gerelateerde gemeenschappen van ECA-EC.

Meer informatie: ZIMIHCEUROPEAN CHORAL ASSOCIATION

Ander werk

Nederlands Saxofoon octet
Carlos Amorales in front of his drawings
Leading Voices 2022