Respijtwijzer Gouda

De Respijtwijzer Gouda

Voor Mantelzorgers kan de taak die ze over hun geliefden hebben soms erg drukken op de mogelijkheden die ze voor zichzelf wensen en die ook belangrijk zijn om gezond te blijven en de zorg te kunnen blijven geven. Daarvoor is er Respijtzorg. Respijtzorg geeft mantelzorgers tijdelijk de ruimte om iets anders te kunnen doen dan normaal, door de zorg over te dragen.

Het is niet altijd eenvoudig om die Respijtzorg aanbieders te vinden die bij jou of degene voor wie je zorgt passen. De website Respijtzorg Gouda.nl is door Mantelzorg centraal gemaakt om het eenvoudiger te maken om respijtzorg te vinden en te regelen.

In dit project kwamen drie mantelzorgers aan het woord en de wethouder van Gouda en een deskundige van MantelzorgNL. Samen met hun verhalen en bijdragen is een programma ontstaan dat werd vertoond via een live stream.

AlphaMotions zorgde voor de video’s en de live stream, in samenwerking met Mantelzorg Centraal.

meer info: www.respijtzorggouda.nl

Livestream Dag van de Mantelzorg 2020

Mantelzorg Centraal wilde graag een officiele opening van de website op de dag van de Mantelzorg 2020 in een theater met een paar sprekers. Maar Covid-19 gooide roet in het eten en er moest een alternatief komen. Er is toen besloten op het programmma dat we in het theater zouden doen, nu op te nemen op video en op een vooraf aangekondigd moment op die dag zouden live streamen.

Dus zo hebben we het gemaakt, en konden vele mantelzorgers en geinteresseerden meekijken zonder er fysiek bij te zijn. Ook naderhand is de stream online beschikbaar gebleven en op de social media kanalen van Mantelzorg Centraal gepost.

Created by AlphaMotions | 9 december 2020 | docu, livestream, uitgelicht