Portret van een fotograaf

Rheurdt 2019

Jack Link’s Eventing’s rubriek “Wild Side Feed” presenteert een portret van fotografe Stefanie van Oostenbrugge. Zij is het gezicht achter de social media van JackLinksEventing en tevens het gezicht achter de lens van ESVEO Fotografie.

Tijdens de eventing wedstrijd Eventing Rheurdt in Duitsland in 2019, volgt AlphaMotions haar met de camera en vertelt ze over haar passie voor paarden en fotografie. Het resultaat is een mini-docu met een kleurrijk portret van Stefanie, omgeven door de prachtige paardensport.

Thumbnails

 

rheurdt 2019

Eventing

Omdat Eventing zo’n specifieke sport is waar je wat ervaring in moet krijgen voor je foto’s en video’s kunt maken die er goed uitzien, leek het me juist voor Stefanie een goede plek om haar een dag te volgen. Als videograaf kan je eigenlijk niet veel in scene zetten op zo’n dag. dus je schiet relatief veel materiaal. Een aantal shots kan je we l opnieuw doen, maar nooit met dezelfde ruiter.

Van de drie disciplines bij eventing is de cross country de meest visueel interessante. Dressuur en springen zijn beperkt door de bak en de plek waar je als fotograaf of videograaf mag staan. Bij de Cross staat het publiek relatief dicht op de hindernis, wat het een extra spannende happening maakt voor iedereen. Het parcours loopt in een aantal kilometer over een groot gebied waarin het landschap divers is. Zo heb je velden, waterpartijen, bos en dat maakt het extra leuk om te filmen en te fotograferen.

Productie

Voor Jack Link’s Eventing maakte ik uiteindelijk 3 versies. 1 voor Youtube in verhouding 16:9. en 1 voor Facebook¬† in de verhouding 1:2,35 (ook wel panavision genoemd) en 1 voor instagram’s IGTV wat meestal staand wordt gebruikt in verhouding 9:16. Voor ieder platform is een andere Thumbnail (het plaatje dat je ziet als de video nog niet afspeelt) nodig in andere verhoudingen. In Instagram is een normale post vaak vierkant bijvoorbeeld.
Op deze wijze heb je voor elk platform een aparte oplevering maar ben je ook voor ieder platform optimaal zichtbaar.

Created by AlphaMotions | 14 december 2019 | docu, feature clip, paardensport, uitgelicht