Military Boekelo Enschede 2018 – Cross Country

Cross Country

De FEI Nations Cup is een belangrijke uitdaging voor eventingruiters. Boekelo is een van de 7 wedstrijden van deze Cup, ruiters treden op voor hun land. Naast hun persoonlijke resultaten, zijn de groepsresultaten per land, reden voor eventingruiters van over de hele wereld om mee te doen in Boekelo. In 2019 zijn de kwalificaties voor een ticket voor de Olympische Spelen in 2020 de laatste kans om in Tokio aanwezig te zijn.

In 2018 was het weer in Boekelo prachtig, veel mensen zagen deze mogelijkheid om erop uit te gaan en te genieten van het buitenevenement terwijl de paarden voorbij galoppeerden.

Filmen

Als er maar 1 paard elke 6 minuten langskomt, is er wel wat tijd om je camera voor te bereiden, maar net als met paarden gaat het vaak anders dan verwacht. Ruiters hebben soms een alternatieve route die meer tijd kost, maar minder moeilijk is voor hun paarden. En dan is er snelheid. In slechts een paar seconden rennen ze voorbij en zijn ze uit het zicht verdwenen.

Voor mij is het een echte uitdaging om mooie beelden te maken en een verhaal te vertellen over deze spectaculaire sport. Bedenk dat dit typisch Boekelo is, dus de sfeer van het evenement is heel anders dan bij andere evenementen. Het is een internationale wedstrijd en daarom vind ik het leuk om veel verschillende landen in de montage op te nemen. Op de Cross Country dag loop ik met mijn camera rond op zoek naar mooie beelden en hoeken en probeer ik zoveel mogelijk bruikbare beelden te maken. Later in de montage selecteer ik de beste beelden en maak er een rauwe versie van. Een paar versies verder in het proces heb ik een bewerking waar ik tevreden mee ben. De muziek is nog een ander verhaal. Muziek is 50% van de sfeer van de clip, maar moeilijk te vinden in de voorraadbibliotheken waar ik moet zoeken. Je kunt niet zomaar een populair nummer van de radio halen, je hebt een licentie nodig om het in een bewerking te gebruiken en het later online te publiceren.

Afwerking zijn de visuele FX en de audio FX, de teksten en de verschillende kanalen waar ik het uiteindelijk zal plaatsen. Instagram had IGTV-verhalen en een normale post – allemaal met verschillende specificaties. En dan zijn er Facebook, Youtube, Vimeo, Universal Horse Data, Twitter, Linkedin ….
Ik ben blij met deze video, omdat hij vol energie zit en duidelijk de samenwerking tussen ruiter en paard laat zien. Het heeft een goed tempo en laat veel zien van het evenement van Militairy Boekelo.

Created by AlphaMotions | 7 oktober 2019 | aftermovie, bewegendbeeld, paardensport, uitgelicht